Supafil wall

Buton Supafil prometrisi2

 

Είμαστε περήφανοι που από το 2013 και σε συνεργασία με την Knauf Insulation, πρώτοι έχουμε φέρει στην Ελλάδα την τεχνολογία της εμφύσησης και συγκεκριμένα την εφαρμογή του παρθένου ορυκτοβάμβακα Supafil.

Τα θετικά αποτελέσματα είναι πλέον πολλά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε συνεισφέρει τόσο στη μείωση των καταναλώσεων θέρμανσης-ψύξης σε κατοικίες και χώρους εργασίας σε όλη την Ελλάδα, όσο και στη βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών άνεσης.

Αυτό γιατί εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας το Supafil προσφέρει ηχομόνωση, διαπνοή των υδρατμών και επιπλέον ασφάλεια καθώς είναι άκαυστο υλικό!

Το Supafil ως υλικό έχει λάβει την περιβαλλοντική σήμανση Blue Angel, καθώς και το χρυσό πιστοποιητικό  για την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό των κτιρίων.

Τεχνικά στοιχεία και πλεονεκτήματα

 • Είναι η πιο οικονομική, γρήγορη και καθαρή οικοδομική εργασία θερμομόνωσης συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη γνωστή τεχνική!
 • Το Supafil διατηρεί την ίδια σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, με εγγύηση 25 χρόνων από την Knauf Insulation.
 • Είναι ανθεκτικό στην υγρασία, υδρόφοβο και μη υγροσκοπικό.
 • Δεν προσφέρει καμία θρεπτική αξία σε μύκητες ή βακτήρια.
 • Έχει συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,034W/mK.
 • Είναι άκαυστο, κατηγορία Α1 στη φωτιά.
 • Εφαρμόζεται με την ίδια ευκολία τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε νέες κατασκευές.
 • Είναι γρήγορο στην εφαρμογή του και ιδανική λύση για μεγάλες επιφάνειες ή χώρους που ήδη κατοικούνται.
 • Έχει δήλωση συμμόρφωσης CE και τις ακόλουθες ευρωπαϊκές επίσημες πιστοποιήσεις: Avis Technique 20/10-198 (CSTB), Certificate Agra 88/2033 (BBA), Δήλωση IKB1910/10 (KOMO).

Σύντομη περιγραφή της τεχνικής

Τα κτίρια που χτίστηκαν μέχρι το 1980 είναι φτιαγμένα με την τεχνική της «ψαθωτής τοιχοποιίας», δηλαδή έχουν διάκενο 7 ή 8 εκατοστών με κάποια κάθετα σημεία δεσίματος. Αυτός ο τρόπος κατασκευής εγκαταλείφθηκε από τις αρχές του 1980 με την χρήση των συρόμενων παραθύρων και των πρώτων ενδιάμεσων μονωτικών πλακών (κανονισμός θερμομόνωσης ΦΕΚ 362/Δ’/4.7.1979).

Το σκεπτικό της παραπάνω τεχνικής ήταν η δημιουργία ενός κενού αέρος, ως είδος μόνωσης του κτιριακού κελύφους καθώς τότε δεν υπήρχαν στην αγορά μονωτικά υλικά.

Η ενδιάμεση μόνωση με το σύστημα της εμφύσησης κάνει χρήση αυτού του κενού επιτυγχάνοντας έτσι ένα ενιαίο μονωτικό στρώμα πάχους ίσου με το κενό μεταξύ των τοίχων.

Η εφαρμογή μπορεί να γίνει από τα σημεία που παρέχουν την πιο εύκολη πρόσβαση και δημιουργείται λιγότερη όχληση, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά της κατοικίας. Η μηχανή μπορεί να τοποθετηθεί σε ισόγειο χώρο και να τροφοδοτήσει μέχρι και 8 ορόφους.

 

Τα μετρήσιμα αποτελέσματα της μόνωσης με Supafil

Η ποιότητα της μόνωσης ενός τοίχου μετριέται με το Uvalue και όσο πιο μικρός είναι αυτός ο αριθμός, τόσο καλύτερη μόνωση έχει ένας τοίχος. Σε έργο που ολοκληρώσαμε μετρήσαμε τους τοίχους πριν και μετά την εφαρμογή του Supafil όπου βρήκαμε:

 • Πριν: Uvalue = 2,410 W/m²K
 • Μετά: Uvalue = 0,632 W/m²K

Δηλαδή σε μία μόνο ημέρα μειώσαμε τις θερμικές απώλειες των τοίχων κατά περίπου 74%! 

Επίσης μετρήσαμε και την ηχομόνωση που προσφέρει δημιουργώντας θόρυβο πριν και μετά την εφαρμογή του Supafil.

 • Πριν: 107,1 dB
 • Μετά: 85,4 dB.

Δηλαδή ο εξωτερικός θόρυβος  μειώθηκε κατά 16,74%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε μείωση ήχου κατά 40% περίπου στο ανθρώπινο αυτί!

 

Με το Supafil θα έχετε σε μία μόνο ημέρα εξοικονόμηση ενέργειας έως και 75% στους τοίχους που θα εφαρμοστεί και θα διασφαλίσετε την ενεργειακή απόδοση της κατοικίας σας! Χωρίς να προκληθούν ζημιές και σκόνες κατά την εφαρμογή θα έχετε πετύχει σε μία ημέρα εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας που τόσο καιρό χάνατε από τις ενεργοβόρες κατασκευές και τα συστήματα θέρμανσης!

Συγκριτικά με τις γνωστές μέχρι σήμερα τεχνικές ενεργειακής αναβάθμισης (εσωτερική ή εξωτερική θερμομόνωση) τα οφέλη της χρήσης του παρθένου ορυκτοβάμβακα είναι τα εξής:

 1.  Δεν τρώει χώρο από το σπίτι, ούτε εσωτερικά αλλά ούτε και εξωτερικά κάνοντας χρήση του κενού που ήδη υπάρχει στους περιμετρικούς τοίχους
 2. Γεμίζει όλο το κενό των τοίχων, που είναι συνήθως 7 με 8 εκατοστά
 3. Γίνεται εύκολα και καθαρά μέσα μόνο σε μία ημέρα
 4. Δεν απαιτείται σκαλωσιά για την εφαρμογή του, ειδικά σε διαμερίσματα ψηλών ορόφων, εφόσον μπορεί να γίνει από το εσωτερικό των τοίχων
 5. Είναι ανακυκλώσιμο υλικό, άκαυστο, χωρίς χημικά και φορμαλδεΰδες
 6. Έχει εργοστασιακή εγγύηση από την KnaufInsulationγια 20 χρόνια ζωής
 7. Επιτρέπει την καλύτερη διαπνοή των τοίχων εφόσον έχει μ=1
 8. Μετά την εφαρμογή του απαιτείται μόνο ένα φρεσκάρισμα στους τοίχους
 9. Δεν γίνονται επεμβάσεις μέσα ή έξω σε ηλεκτρολογικά ή υδραυλικά (πρίζες, διακόπτες, σώματα, κλιματιστικά κλπ)

 

Η σημασία της επιλογής του συνεργείου εφαρμογής

Το τελικό αποτέλεσμα της θερμομόνωσης με εμφύσηση, εξαρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τον μηχανικό που θα την υλοποιήσει. Αυτό γιατί σε καμία περίπτωση ΔΕΝ μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη εργασία από έναν κοινό εργάτη.

Οφείλει να γίνει από πιστοποιημένο μηχανικό εφαρμογής ο οποίος θα γνωρίζει και θα αντιλαμβάνεται τη σημασία της πυκνότητας των υλικών και τη σχέση μεταξύ της απαιτούμενης μάζας, της διαδρομής της σωλήνας και της ρύθμιση της μανομετρικής πίεσης του αέρα κατά περίπτωση.

Όπως στα εργοστάσια παραγωγής μονωτικών υλικών, ο συντονισμός, ο έλεγχος της ποιότητας του τελικού προϊόντος και η πιστοποίηση γίνεται από μηχανικούς, έτσι και για την δημιουργία ενός μονωτικού στρώματος μέσα σε ένα διάκενο λίγων εκατοστών που δεν χωράει ανθρώπινο χέρι, απαιτείται η εφαρμογή από εκπαιδευμένους μηχανικούς τεχνικής ή ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.

Με την καινοτόμο τεχνική της εμφύσησης, φέρνουμε το εργοστάσιο παραγωγής του υλικού στον χώρο σας και με τους κατάλληλους ελέγχους και ρυθμίσεις, το εφαρμόζουμε μέσα τον τοίχο σας χωρίς χημικά πρόσθετα.

Οπότε η τεχνική θερμομόνωσης με εμφύσηση δεν μπορεί να γίνει με το μάτι ή «στο περίπου» από κάποιον κοινό εργάτη ο οποίος δεν θα φέρει την ευθύνη της υπογραφής του τελικού αποτελέσματος!

 

Μόνο οι «εξειδικευμένο εφαρμοστές»

μπορούν να ολοκληρώσουν «εξειδικευμένες εφαρμογές»!

Μην αφήσετε την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής στην «τύχη»!

Για αυτό τον λόγο οι μηχανικοί του γραφείου μας έχουν αναπτύξει συγκεκριμένο λογισμικό για τους Ελληνικούς τοίχους με τις ιδιαιτερότητές τους και παρέχουν πιστοποίηση εφαρμογής για τον ενεργειακό επιθεωρητή, συνοδευόμενη από την αναλυτική κάτοψη και το τελικό ποσοστό βελτίωσης του κελύφους.

 

Επισημάνσεις

Είμαστε οι πρώτοι που διευκρινίζουμε πως η επιλογή του Supafil γίνεται συνειδητά όταν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε εξωτερική θερμοπρόσοψη. Αυτό γιατί κοστίζει συγκριτικά πολύ λιγότερο, είναι η πιο γρήγορη και καθαρή οικοδομική εργασία και τα αποτελέσματα είναι αμέσως ορατά!

Ιδανικό θα ήταν η μόνωση ενός χώρου να γίνεται συνολικά και δυστυχώς με την εμφύσηση παραμένουν ψυχρά σημεία στις κολώνες και στα δοκάρια (θερμογέφυρες).

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να παρατηρηθούν υγροποιήσεις αντίστοιχες αυτών που παρατηρούνται τον χειμώνα στα ψυχρά κουφώματα.

Για την αποφυγή των παραπάνω σας προτείνουμε την τοποθέτηση του Κτιριακού Πνεύμονα γιατί  Όσο καλύτερα μονώνουμε, τόσο καλύτερα πρέπει να αερίζουμε!

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το προϊόν μας εδώ!

 

Κόστη

Τα συνολικά κόστη είναι πολύ μικρότερα από μια εξωτερική θερμοπρόσοψη ίδιου πάχους και η εργασία υπολογίζεται φτηνότερη κατά 1/3 περίπου . Επίσης ο χρόνος υλοποίησης είναι πολύ μικρότερος γιατί όλη η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μια ημέρα.

Η οριστική προσφορά δίνεται μόνο με αναλυτική μέτρηση μετά από επίσκεψη στον χώρο σας σπό τον μηχανικό μας.

Αν θέλετε να κάνετε αναλυτική μέτρηση μόνοι σας, δηλαδή να αφαιρέστε τα κουφώματα και τα δοκάρια, μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό προμέτρησης εδώ!

 

Σε γενικές γραμμές μια μέση κατοικία των 80μ² με 90μ² μπορεί να μονώσει όλες τις εκτεθειμένες επιφάνειες με συνολικά κόστη που ξεκινάνε από 500€+ΦΠΑ μέχρι και 950€+ΦΠΑ.

 

Επίσης όσο περισσότερες επιφάνειες μονωθούν σε μια πολυκατοικία, τόσο λιγότερο θα κοστίσει η θερμομόνωση ανά ιδιοκτήτη!

 

Διαδικασία κοστολόγησης

Πριν την εφαρμογή, θα πρέπει να επισκεφθούμε τον χώρο σας, να κάνουμε μια τρύπα σε ένα ή περισσότερα σημεία, να μετρήσουμε και να ελέγξουμε με ενδοσκόπιο το κενό που υπάρχει και αφού κάνουμε τον υπολογισμό των απωλειών, να σας δώσουμε την προσφορά.

Τα παραπάνω κόστη ισχύουν για χώρους εντός Αττικής!

 

Κατεβάστε εδώ τις οδηγίες για να κάνετε προμέτρηση του χώρου σας.

Οδηγός προμέτρησης Supafil 2020

 

Δείτε  την εφαρμογή σε στέγη

 

Δείτε περισσότερα Video

 

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας μας, ακολουθήστε μας στα κανάλια μας στο Youtube και Facebook, ή καλέστε μας στο
210 2928391, μιλήστε με τους ειδικούς της ομάδας μας και ενημερωθείτε για τα οφέλη που μπορείτε να έχετε από τη χρήση των προϊόντων μας!