ΚΤΗΡΙΑΚΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ

 ΚΟΣΤΗ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

 

Ένα όπως αυτό της Thesan, λειτουργεί συνεχώς όλο το 24ωρο, όλο τον χρόνο και στη μέση ταχύτητα καταναλώνει όσο το φωτάκι αναμονής μιας τηλεόρασης ή όσο ένα router. Έχει γίνει μια καταγραφή του ενδεικτικού ετήσιου κόστους ενός Κτηριακού Πνεύμονα σε σύγκριση με κάποιες κοινές οικιακές συσκευές και τα αποτελέσματα μιλάνε ξεκάθαρα. Το Aircare της Thesan καταναλώνει ελάχιστα και δημιουργεί σημαντική εξοικονόμηση στους λογαριασμούς θέρμανσης, όπως φαίνεται από το ακόλουθο παράδειγμα.

 

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Η χρήση του Ελεγχόμενου Μηχανικού Αερισμού σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους για την ελεγχόμενη εναλλαγή του αέρα, είναι μια σχετικά πρόσφατη τεχνολογία. Όπως συμβαίνει με όλες τις νέες ανακαλύψεις που προορίζονται να αλλάξουν τις παγιωμένες συνήθειες, στην αρχή κυριαρχεί η δυσπιστία. Οι κύριες ανησυχίες εστιάζονται στην κατανάλωση ενέργειας του μηχανισμού και στην ανάγκη χρήσης του καθώς όλοι μπορούν να ανοίξουν για λίγο τα παράθυρά τους. Αυτοί είναι αβάσιμοι φόβοι που στηρίζονται στην κακή πληροφόρηση για το θέμα.

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Η καταμέτρηση των οικιακών ενεργειακών καταναλώσεων είναι πλέον εύκολη χάρη στις ενεργειακές ετικέτες που όλες οι συσκευές είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν. Φούρνοι μικροκυμάτων, ψυγεία, ψηφιακές κορνίζες, βραστήρες, μπλέντερ, αποχυμωτές κ.λπ. μας ενημερώνουν για το κόστος χρήσης τους με συγκεκριμένες πληροφορίες στο εγχειρίδιο χρήσης και συντήρησης. Ας δούμε ένα παράδειγμα ηλεκτρικών καταναλώσεων για το σύστημα αερισμού σε ένα μέσο διαμέρισμα.

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΣΤΑΣΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ AIRCARE ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ

Συνολική επιφάνεια:                      100 μ²

Όγκος:                                                  270 μ³

Ανάγκη εναλλαγής αέρα:             135μ³/ώρα

 

Υπολογισμός μηχανημάτων

Υπνοδωμάτιο:                   1 Aircare ES

Παιδικό:                               1 Aircare ES

Καθιστικό:                          2 Aircare ES

Λουτρό:                               1 Aircare ΑE

Κουζίνα:                               1 Aircare ΑΕ

Υπολογισμός καταναλώσεων για όλα τα μηχανήματα

Στην 3η ταχύτητα:                            περίπου 100€ τον χρόνο

 

Υπολογισμός εξοικονόμησης

Σε ένα ζεστό κλίμα:                         περίπου 323€ τον χρόνο*

Σε ένα ψυχρό κλίμα:                       περίπου 673€ τον χρόνο*

* Οι τιμές προέκυψαν από την Ευρωπαϊκή οδηγία CE 1254/2014 λαμβάνοντας το μέσο κόστος προμήθειας αερίου στα 0,0874 €/kWh. Όσο αυξάνεται το ενεργειακό κόστος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η εξοικονόμηση (Πηγή Eurostat).

 

Το παραπάνω παράδειγμα είναι μια ιδανική περίπτωση άρτιου εξαερισμού ανά χώρο. Σε ένα πολύ αεροστεγανό διαμέρισμα αντίστοιχης επιφάνειας σε ένα ζεστό κλίμα, μπορεί να ξεκινήσει ο ιδιοκτήτης να χρησιμοποιεί μόνο ένα μηχάνημα σε κεντρικό σημείο και σιγά σιγά να προσθέτει όσα πιστεύει ότι χρειάζονται, ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνήθειές του.

 

ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ;

                               

ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ;