Σύστημα Muffaway

Η καινοτόμος λύση για την αντιμετώπιση της ανοδικής υγρασίας και την εσωτερική θερμομόνωση τοίχων.

 Ένα προϊόν 100% φυσικό από πλάκες πυριτικού ασβεστίου με πάχος υλικού που ξεκινάει από 1,5 εκατοστά

Στατιστικά, η εσωτερική μούχλα βρίσκεται στην πρώτη θέση των μεγάλων προβλημάτων στα κτίρια. Τα εσωτερικά συμπυκνώματα στα δομικά στοιχεία, εκτός από τις ζημιές που τους δημιουργούν, οδηγούν στον σχηματισμό των μαύρων κηλίδων, με αποτέλεσμα την κακοσμία της μούχλας και τη δημιουργία σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία. 

Ιδιαίτερα σε ισόγειους, ημιυπόγειους ή υπόσκαφους χώρους, οι ιδιοκτήτες είναι αναγκασμένοι να προβαίνουν σε συνεχείς οικοδομικές εργασίες, τριψίματα, στοκαρίσματα και βαψίματα αντιμετωπίζοντας το ίδιο πρόβλημα κάθε χρόνο.

Για την οριστική επίλυση του προβλήματος δεν αρκεί να αντιμετωπίσουμε τα οφθαλμοφανή φαινόμενα αλλά να εξαλείψουμε τα φυσικά αίτια που τα δημιουργούν.

Η ολίσθηση του σημείου δρόσου

Μια από τις πιο συνηθισμένες κινήσεις μέχρι σήμερα είναι η εσωτερική επένδυση των τοίχων με διάφορα υλικά, θερμομονωτικά ή μη. Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να μετατοπιστεί το σημείο δρόσου στο εσωτερικό του τοίχου και απλά να κρύψουμε το πρόβλημα χωρίς να το αντιμετωπίσουμε.

Δηλαδή, ενώ η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα με την επιφάνεια του εσωτερικού τοίχου να είναι πιο θερμή, το σημείο δρόσου ολισθαίνει ενδιάμεσα της τοιχοποιίας. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι η θερμομόνωση του χώρου, πράγμα που επιτυγχάνεται, αλλά η αποφυγή της μούχλας στο εσωτερικό του τοίχου ή της οροφής.

Πως μπορεί η μούχλα να επιβαρύνει την υγεία μας;

Εκτιμάται ότι στην κεντρική Ευρώπη, σχεδόν μια στις τέσσερις οικογένειες έχει πληγεί από το φαινόμενο της κρυμμένης μούχλας. Συχνά αυτή η «ύπουλη απειλή» στο αρχικό της στάδιο παραμένει απαρατήρητη για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη στιγμή το μυκήλιο του μύκητα εξαπλώνεται κρυμμένο στην επιφάνεια του τοίχου.

Οι μούχλες αναπαράγονται σχηματίζοντας σπόρια που απελευθερώνονται κατά εκατομμύρια στον αέρα. Σύμφωνα με μελέτη του Γερμανικού Υπουργείου Υγείας, οι πιο επικίνδυνοι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο εσωτερικό των κτιρίων είναι οι μύκητες και τα βακτήρια.

Τα γνωστά συμπτώματα είναι:

 • κόπωση
 • ρινίτιδα και ιγμορίτιδα
 • ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος
 • συχνές λοιμώξεις σε παιδιά
 • δερματικά προβλήματα
 • πονοκέφαλος
 • φλεγμονή των ματιών
 • ρευματικοί πόνοι
 • αλλεργικές αντιδράσεις

«Αν υπάρχει ένας τρόπος καλύτερος από έναν άλλο, τότε αυτός είναι ο τρόπος της φύσης» Αριστοτέλης

Το σύστημα Muffaway® εξαλείφει πλήρως την υγρασία συμπύκνωσης, δηλαδή το γόνιμο πεδίο δημιουργίας της μούχλας. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή αλκαλικότητα (τιμή pH > 10) όλων των συστατικών του, δημιουργείται ένα δυσμενές περιβάλλον για την ανάπτυξη της μούχλας.

Έτσι αποτρέπεται η πιθανότητα ανάπτυξης μυκήτων μεταξύ τοίχου και μονωτικού υλικού.

Πως λειτουργούν τα φυσικά συστήματα Muffaway;

Ο σχηματισμός της μούχλας συμβαίνει με την ταυτόχρονη εμφάνιση τριών φαινομένων:

 • τη χαμηλή θερμοκρασία στην επιφάνεια του τοίχου,
 • την υφή του υλικού κατασκευής του τοίχου
 • την υψηλή σχετική υγρασία του αέρα

Το Muffaway ανεβάζει τη θερμοκρασία και την αλκαλικότητα του τοίχου, εξυγιαίνοντας την τελική επιφάνεια. Επιπλέον, η υγροσκοπική ικανότητα του υλικού μειώνει τον κορεσμό υγρασίας στο εσωτερικό περιβάλλον.

Τονίζεται όμως ότι για τη σωστή μείωση της σχετικής υγρασίας του αέρα, ο μηχανικός αερισμός με ανάκτηση θερμότητας εξακολουθεί να είναι σημαντικός.

Τα πάνελ Muffaway αποτελούνται από πυριτικό ασβέστιο και κυτταρίνη. Οι κρύσταλλοι πυριτικού ασβεστίου σχηματίζουν μια μικροπορώδη δομή.

Δισεκατομμύρια μικροπόρων σε άμεση επικοινωνία μεταξύ τους, με πλήρως ανοιχτή διάχυση, εγγυώνται την ιδιαίτερα αυξημένη τριχοειδή ιδιότητα.

Η υψηλή αλκαλικότητα pH> 10 είναι ένα αντίμετρο ιστορικής προέλευσης για την απολύμανση των τοίχων σε κάθε είδους κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, με τη μορφή ασβεστικής βαφής.

Θυμίζουμε ότι τα κυκλαδίτικα νησιά ασβεστώθηκαν επί Μεταξά τη δεκαετία του 30’ ως αντίμετρο στον τύφο και τη χολέρα καθώς ήταν φυσικό μυκητοκτόνο υλικό.

Τα πάνελ Muffaway με τη δυνατότητα διακύμανσης του πάχους τους (από 1,5cm έως 5cm) εγγυώνται μια διαρκή και μόνιμη απόδοση σε βάθος χρόνου.

Η κυτταρίνη, εκτός από το ότι λειτουργεί ως ινώδης οπλισμός, χρησιμεύει για τη βελτίωση της απορρόφησης της υγρασίας.

Το σύστημα έχει πιστοποίηση ETA και CE, είναι άκαυστο (Α1), διαπνέων και με ιδιαίτερα αυξημένη τριχοειδή ιδιότητα.

Σε επίπεδο εργασιμότητας είναι μια πολύ εύκολη και ευέλικτη λύση καθώς δεν είναι απαραίτητη η αποξήλωση του υπάρχοντος σοβά και μπορεί να τοποθετηθεί πολύ γρήγορα χωρίς κάποια εξειδίκευση.

Η ειδική σύνθεση του συνδετικού κονιάματος βασίζεται στη φυσική υδράσβεστο NHL 3.5 και το καθιστά ως ένα εξαιρετικά ευέλικτο προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως συγκολλητικό όσο και ως συστατικό εξομάλυνσης, λείανσης και φινιρίσματος.

Η έτοιμη ασβεστική βαφή δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση εσωτερικής άνεσης. Πρόκειται για οργανική βαφή υψηλής ποιοτικής απόδοσης με βάση το υδροξείδιο του ασβεστίου που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική διαπνοή, ενώ παράλληλα προσφέρει οριστική αντιμετώπιση στη μούχλα.

Δηλαδή λειτουργεί ως φυσικό μυκητοκτόνο και έχει εξαιρετική ικανότητα μείωσης των ρύπων από μύκητες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: καλέστε στο 210 2928391 για να μιλήσετε με έναν συνεργάτη της FUV Products.

Επικοινωνία