Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αντιλαμβάνονται το πόσο κακή λύση για ένα διαμέρισμα είναι το συρόμενο χωνευτό παράθυρο και προβαίνουν στην αντικατάστασή τους με ανοιγόμενα. Με την τεχνική της εμφύσησης μπορεί να γεμίσει το παλιό διάκενο μέσα στο οποίο έτρεχε το κούφωμα με μεγάλη ποσότητα θερμομονωτικού υλικού.

ΠερισσότεραΣε αυτή την περίπτωση τα οφέλη είναι τεράστια και η ενεργειακή αναβάθμιση εκτοξεύεται! Οι εργασίες μπορούν να γίνουν αφού απομακρυνθούν τα συρόμενα κουφώματα και τοποθετηθούν τα νέα. Ιδανικά θα πρέπει να γίνουν τρύπες στους τοίχους (μέσα ή έξω) αλλά εάν το βάθος του τοίχου δεν είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να γίνει η πλήρωση του διακένου και από το πλάι του τοίχου. Στη συνέχεια μπορείτε να σφραγίσετε το κενό με οποιοδήποτε δομικό υλικό (Ytong, τούβλα, τσιμεντοσανίδα ή άλλο), να σοβατιστεί και να βαφτεί κατάλληλα. Για αυτή την εργασία χρειάζεται να απευθυνθείτε σε συνεργείο χτιστών ή μπογιατζήδων.

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου την ίδια ημέρα συνεργαστήκαμε με συνεργείο αλουμινάδων και ενώ αυτοί ξήλωναν, εμείς γεμίζαμε τους τοίχους και στη συνέχεια τους έκλειναν οι σοβατζήδες. Είναι εφικτό αλλά απαιτείται πολύ καλή οργάνωση και συνεργασία. Διαφορετικά μπορεί να δουλέψει το κάθε συνεργείο ξεχωριστά, να γίνει τη πρώτη ημέρα η αποξήλωση και τοποθέτηση των κουφωμάτων και στη συνέχεια να κάνουμε την πλήρωση είτε από το πλάι των τοίχων, είτε από μέσα ή έξω, ανάλογα με τη θέση που τοποθετήθηκε το κούφωμα.