Έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου τοποθετήθηκε εσωτερική οροφή γυψοσανίδας, χωρίς κάποιο θερμομονωτικό ή ηχομονωτικό υλικό και αυτό γίνεται σε δύο περιπτώσεις: Όταν πάνω από το διαμέρισμα υπάρχει εκτεθειμένη ταράτσα ή όταν υπάρχει άλλο διαμέρισμα.

 

Στην πρώτη περίπτωση η τοποθέτηση του παρθένου ορυκτοβάμβακα προσφέρει άριστη θερμομόνωση ενώ στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποιείται μόνο για ηχομόνωση. Διευκρινίζουμε ότι η ηχομόνωση προσφέρεται μόνο από τον αέρα, δηλαδή όταν φωνάζουν από πάνω, θα ακούγονται λιγότερο. Όμως δεν προσφέρεται ηχομόνωση από τον κτυπογενή ήχο, δηλαδή όταν κάποιος χοροπηδάει  ή κουνάει έπιπλα, το γέμισμα της οροφής στη γυψοσανίδα προσφέρει ελάχιστη προστασία. Αυτό είναι άλλο αντικείμενο ηχομόνωσης και έχει να κάνει με τα δομικά υλικά και την κατασκευή του πάνω ορόφου στον οποίο παράγεται ο ήχος. Σε κάθε περίπτωση όμως η τεχνική της εμφύσησης προσφέρει άριστα αποτελέσματα σε πολύ χαμηλό κόστος και ταχύτητα εφαρμογής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα διάφορα σποτ που συνήθως υπάρχουν και μέσα από αυτά με ένα περισκοπικό ακροφύσιο, γεμίζουμε την οροφή με παρθένο ορυκτοβάμβακα. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι θυρίδες επίσκεψης που τυχόν υπάρχουν σε κλιματιστικές μονάδες. Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα πρέπει να ανοιχτούν κάποια σημεία στη γυψοσανίδα ώστε να περάσει η σωλήνα με το υλικό. Τότε θα πρέπει να επέμβει ένας γυψαδόρος να «μπαλώσει» την τρύπα, να τη στοκάρει και στη συνέχεια να βαφτεί όλη η οροφή. Αυτό είναι και το δυσμενέστερο σενάριο της συγκεκριμένης επιλογής. Και σε αυτή την περίπτωση η ταλαιπωρία των ιδιοκτητών από τις εργασίες είναι απειροελάχιστη συγκριτικά με το τεράστιο αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται σε ποιότητα ζωής και εσωτερική συνθήκη άνεσης.