Είναι πολλές οι περιπτώσεις που ένα διαμέρισμα βρίσκεται εκτεθειμένο σε ανοιχτό οικόπεδο με αποτέλεσμα να έχει πολλές απώλειες. Μέχρι σήμερα οι εναλλακτικές ήταν μόνο τρείς:

  1. Να γίνει εξωτερική θερμομόνωση με χρήση σκαλωσιάς και άδεια από το γειτονικό οικόπεδο, πολεοδομία, ΙΚΑ κλπ.
  2. Να γίνει εσωτερική θερμομόνωση με χάσιμο χώρου, με προβλήματα αν υπάρχει κουζίνα, ντουλάπα ή οτιδήποτε άλλο και αρκετή εσωτερική οικοδομική εργασία
  3. Να μην γίνει τίποτα και να μείνει αμόνωτη μια πολύ μεγάλη επιφάνεια!

 

Πλέον με την τεχνική της εμφύσησης μπορούν να γίνουν τρύπες στους τοίχους και σε μια μόνο ημέρα να προστατευθεί όλη η εκτεθειμένη πλευρά του διαμερίσματος. Στην περίπτωση που ο γείτονας επιτρέπει το στήσιμο της σκαλωσιάς για εργασίες συντήρησης, βαψίματος κλπ. αλλά δεν δέχεται το πάχος της θερμομόνωσης στο οικόπεδό του, τότε η τεχνική της εμφύσησης αποτελεί την ιδανικότερη λύση.Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι γείτονες δεν επιτρέπουν ούτε το στήσιμο μιας σκαλωσιάς στο οικόπεδό τους, οπότε οι εργασίες μπορούν να γίνουν από μέσα με την ελάχιστη δυνατή όχληση προς τους ιδιοκτήτες. Ο χρόνος εργασίας εξακολουθεί να είναι μια εργάσιμη ημέρα, η σκόνη και η ταλαιπωρία είναι απειροελάχιστη συγκριτικά με το τεράστιο αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται σε ποιότητα ζωής και εσωτερική συνθήκη άνεσης.Με ή χωρίς σκαλωσιά, μια εκτεθειμένη μεσοτοιχία μπορεί να καλυφθεί σε μια ημέρα προσφέροντας μεγάλο όφελος και αναβαθμίζοντας ενεργειακά το διαμέρισμα. Ιδιαίτερα αν η πλευρά είναι βορινή, οι διαφορές στην εσωτερική συνθήκη άνεσης είναι εντυπωσιακές.