ΚΤΗΡΙΑΚΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ

Το 2014 συμμετείχαμε στον 3ο Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας που διοργανώθηκε από το ΣΕΒ (Σύνδεσμο επιχειρήσεων και βιομηχανικών) και την Eurobank. Έχοντας μεγάλη εμπειρία από επεμβάσεις στα παλιά και «άρρωστα κτήρια» διαπιστώσαμε ότι οι σύγχρονοι φτωχοί δεν θα πεινάνε αλλά θα κρυώνουν και θα αρρωσταίνουν.

Έτσι, αναπτύξαμε και παρουσιάσαμε τον «Κτηριακό Πνεύμονα» στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, λαμβάνοντας μια αξιόλογη θέση στην συνολική κατάταξη. Με λίγα λόγια η «εφεύρεσή μας» χρησιμοποιούσε τους στενούς φωταγωγούς στις παλιές πολυκατοικίες για να πετύχει τον απαραίτητο αερισμό και να προσφέρει ευεξία στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, αποτρέποντας τις υγροποιήσεις και τις μούχλες.

Περισσότερα για την συγκεκριμένη πρόταση μπορείτε να βρείτε εδώ <<< … >>>

Σήμερα, για χάρη συντομίας και απλούστευσης προς το ευρύτερο κοινό, χρησιμοποιούμε τον όρο Κτηριακός Πνεύμονας για να περιγράψουμε με απλό τρόπο την επιστημονική ονομασία του: Μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΙΣΜΟΥ

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΑΕΡΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ AF

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΗ ΡΟΗ ΜΕ

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

ΜΟΝΟ ΑΠΑΓΩΓΗ ΑΕΡΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ AE

ΣΥΣΤΗΜΑ ES

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΣ ΡΟΗΣ Pico hp2

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ

“Ψάχναμε ένα αξιόπιστο μηχάνημα για να το ενσωματώσουμε στα μονομπλόκ Mimik System που παράγουμε. Δεν δημιουργούσε προβλήματα και φαινόταν μόνο μια μικρή εξωτερική λωρίδα ενσωματωμένη στο κούφωμα που παράγουμε. Επιλέξαμε το Aircare γιατί καλύπτει τις ανάγκες μας. Είναι η βέλτιστη λύση για την επίλυση προβλημάτων μούχλας ή υγρασίας, εναλλάσσει τον αέρα χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ανοίγει τα παράθυρα. Λειτουργεί αποτελεσματικά, δεν κάνει θόρυβο, καταναλώνει λίγο και δεν απαιτεί ακριβή συντήρηση: οι πελάτες μας είναι όλοι ικανοποιημένοι.”

GIULIO ZECCA, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ MIMIK SRL